Om oss

Grännäs Trähus är en av Sveriges ledande tillverkare av miljösmarta bostäder, byggda med trä som huvudsakligt råmaterial. Vi producerar lägenheter med trästommar och bidrar därmed till en långsiktig hållbar utveckling för vårt samhälle.

Grännäs Trähus är ett modernt företag med gediget hantverkskunnande och mångårig erfarenhet av industriell träbyggnadsteknik. Vi förvaltar stolta husbyggnadstraditioner med mer är 80 år gamla rötter.

Idag arbetar mer än 40 personer i fabriken i Valdemarsvik som i en effektiv produktionsoptimerad process tillverkar kompletta lägenheter av hög kvalitet för bostadsprojekt i Sverige. I början av januari 2018 öppnade ytterligare en anläggning i Gävle med idag, ett år senare, ett 50-tal anställda. Tillsammans kommer de båda produktionsenheterna att producera 1 000 enheter per år.

Grännäs Trähus är huvudleverantör av lägenheter till K2A – ett snabbt växande fastighetsbolag med bostäder och projekt på flera orter i Sverige.
K2A är också huvudägare till Grännäs trähus och det betyder att ägandet både är långsiktigt och att produktionen garanteras framöver.

Historia

2015 förvärvades Grännäs Trähus, Valdemarsvik, av K2A, som därigenom skaffade sig en egen produktionskapacitet i en stark expansionsfas för bolaget. Hösten 2017 etablerades ytterligare en produktionsanläggning i Gävle. Därigenom växer den samlade produktionskapaciteten till cirka 1 000 bostadsenheter per år. Produktionen i Gävlefabriken startade i början av 2018.

Grännäs Trähus i Valdemarsvik började tillverka bostadsenheter i trä för snart 20 år sedan och är en väl inarbetad verksamhet. Redan före förvärvet fanns K2A bland kunderna, då fabriken levererade högkvalitativa bostadsenheter till K2A:s studentbostadsprojekt i Gävle.