Ekonomichef

Grännäs Trähus söker nu en Ekonomichef som på ett aktivt sätt kommer vara involverad i och utveckla bolagets verksamhet.

Hos Grännäs Trähus ges utrymme för självständighet och möjlighet att ta egna initiativ. Engagemang och korta beslutsvägar kännetecknar Grännäs Trähus arbetssätt och bolaget präglas av ett drivet kompetent team (ca 110 anställda) som förvaltar stolta husbyggnadstraditioner med mer än 80 år gamla rötter. Medarbetarna brinner för sin produkt och vill fortsätta att utveckla verksamheten långsiktigt. Du rapporterar direkt till bolagets VD och placering av tjänsten är på bolagets kontor i Valdemarsvik, Gävle och moderbolaget K2A huvudkontor i centrala Stockholm.

Om tjänsten
Idag styrs ekonomifunktionen av VD och bolaget har identifierat ett behov att utveckla kvalitén i ekonomistyrningen ytterligare samt ta den till nästa nivå. Som Grännäs Trähus nya Ekonomichef är du ansvarig för bolagens ekonomiska frågor som ingår i företagens drift, styrning och uppföljning. Att utveckla och förbättra ekonomistyrningen och projektredovisningen kommer bli en stor del av ditt arbete.

Du kommer vara ansvarig för en ekonomiassistent som utför all löpande bokföring, leverantörsreskontra och löner för bolaget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för månadsbokslut, kvartalsrapportering, och koncernrapportering.
  • Utveckla och förbättra Grännäs Trähus befintliga ekonomistyrningsprocess
  • Driva processförbättring i syfte att automatisera och effektivisera systemstöd, finansiella rutiner och processer
  • Projektredovisning för bolagets projekt inom verksamheten
  • Upprätta samt följa upp mot budget och prognos
  • Samarbeta med bolagets revisorer så att revision utförs effektivt, korrekt och i enlighet med koncernens tidsramar
  • Äga ett övergripande controllingansvar av Bolagets projektportfölj vad gäller investerings- och projektkalkyler, likviditetsplanering, budget, prognoser samt finansiell uppföljning av dessa
  • Sammanställa rapportering till Bolagets ledning och Bolagets styrelse
  • Stödja inköpsorganisationen med analys av leverantörsavtal inom ramen för investeringsprojekten samt lämna förslag på effektiviseringsåtgärder
  • Samarbete med koncernens ekonomichef för övergripande ekonomi processer, strategi och riskplanering

Profil
Vi söker dig med högskoleexamen inom redovisning/kalkylering och minst tio års relevant arbetslivserfarenhet. Då ekonomichefen ansvarar för ekonomistyrning, controlling, ekonomiska rapportering och bolagets talan mot revisorerna så tror vi att erfarenhet från produktionsekonomi är ett krav. Du har enstark analytisk förmåga, ett naturligt kritiskt förhållningssätt med utmärkt kommunikationsförmåga och social kompetens. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift; såväl som på svenska som på engelska samt har mycket goda kunskaper i MS Officepaketet.

För att trivas hos Grännäs Trähus och för att vara framgångsrik i rollen som ekonomichef, har du ett starkt engagemang i företagets utveckling och en vilja att vara med och skapa framgång. Du har ett intresse för bostadsproduktion och har lätt att samarbeta med andra. Vi ser gärna att du är analytisk, har sinne för detaljer men intresse för helheten samt är stresstålig.

Din ansökan
Vill du bli en del av Grännäs Trähus? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Mats Holmberg på Boardtalk AB (072-8532313) e-mail mats.holmberg@boardtalk.se.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.